Veelgestelde vragen over de Rinus

Waar kunnen we op- en afstappen?

Op- en afstappen doe je aan het Schuitendiep, vlak naast de Kattenbrug. Deze locatie is te voet makkelijk te bereiken vanuit het centrum. Wanneer je andere wensen hebt wat betreft het op- en afstappen neem dan contact met ons op. 

Met hoeveel personen kan ik een rondvaart maken?

De maximale capaciteit van onze boot is maximaal 32 personen. Wanneer je voor grotere groepen wilt reserveren neem dan contact met ons op. Wij kunnen eventueel een extra boot inzetten.

 

Wanneer kunnen we varen?

De Rinus vaart, wanneer het weer het toelaat, van eind maart tot eind oktober. We varen alle dagen van de week en de hele dag door.

Wat zijn de catering mogelijkheden?

Het is niet mogelijk om eigen hapjes of drankjes mee te nemen op De Rinus. Zie voor onze catering mogelijkheden het boekingssysteem. Neem contact met ons op bij speciale wensen.

Is er een muziekinstallatie op De Rinus?

Luister tijdens je rondvaart je eigen muziek! De Rinus beschikt over een goede geluidsinstallatie. Je kunt je eigen apparatuur op de radio aansluiten via een kabel of Bluetooth.

Wat zijn de toiletvoorzieningen?

Op De Rinus is geen toilet aanwezig. Tijdens je rondvaart zijn er meerdere mogelijkheden langs de kades om gebruik te maken van het toilet. Overleg vroegtijdig met de schipper wanneer je gebruik wilt maken van het toilet.

Hebben de schippers van De Rinus een vaarbewijs?

Ja, al onze schippers hebben een vaarbewijs om jou zo veilig mogelijk rond te varen.

Wat als ik wil annuleren vanwege slecht weer?

Bij slecht weer mag je kosteloos annuleren tot 24 uur van te voren. De voorwaarden voor ons slechtweer beleid zijn;

  • Er valt op je geboekte tijd meer dan 1,8 mm regen.
  • Windkracht 5 of meer
  • Het is kouder dan 10 graden
  • Er is onweer voorspeld op je geboekte tijd.

De voorwaarden gelden aan de hand van Buienradar. Voor annuleringen vanwege het weer of andere redenen neem zo snel mogelijk contact met ons op.

Hoe kan ik mijn rondvaart betalen?

Op de Rinus kun je contant of met iDeal betalen. Let op: Dit kan alleen met een Nederlandse bankrekening. Daarnaast is het voor bedrijven mogelijk om de rekening per factuur te betalen. Geef dit aan in het boekingssysteem.

Kom varen met de Rinus

Een rondvaart met de Rinus door de prachtige historische grachten is het leukste uitje van Groningen. Ideaal voor een personeelsfeest, teamuitje, familiedag of gewoon gezellig met je sportclub of studentenvereniging.

Rinus is het mooiste schip van Groningen. Exclusief en toch betaalbaar. Heeft u nog vragen of speciale wensen? Neem dan contact op met Rederij Rinus!